Ga naar hoofdinhoud

Energiezuinige data storage

Wij zien dat de ‘spinning disks’ - de traditionele harde schijven – steeds minder worden ingezet voor productie workloads en dat er vrijwel unaniem gekozen wordt voor flash storage. Flash storage is qua prijs en performance altijd al goed geweest, alleen de verhouding van prijs tot capaciteit was nooit heel voordelig. Dit laatste is echter niet meer het geval. De dalende kosten van SSD’s en NVMe storage maken het aantrekkelijker om voor flash storage te kiezen.

Lagere TCO met flash storage

De capaciteit van flash storage disks is enorm toegenomen en met deduplicatie en compressie kan – afhankelijk van de dataset – een veelvoud aan data worden opgeslagen. Maar ook bezien vanuit de Total Cost of Ownership (TCO) is flash storage steeds aantrekkelijker geworden ‘dankzij’ de stijgende energieprijzen. Met een flash storage systeem kan uw energieverbruik significant naar beneden worden gebracht.

Enterprise SAN én NAS oplossingen

Naast een kostenbesparing levert de keuze voor flash storage ook een enorme performancewinst op. Dit geldt niet alleen voor de SAN’s die worden ingezet voor de productie workloads maar ook voor de NAS als storage device. Hiermee bedoelen we niet de NAS zoals thuis maar de Enterprise toepassingen om bestanden direct aan te bieden aan medewerkers of toepassingen. Denk aan SMB-storage voor uw Windows files, NFS storage voor de Linuxbestanden, S3 compatible storage voor webtoepassingen of FTP voor het verzenden van grote(re) bestanden. Door deze functionaliteiten direct te integreren in uw storage-oplossing hoeft u geen additionele infrastructuur meer op te tuigen of te onderhouden.

Altijd redundant en op basis van uw requirements

Of een SAN, een NAS, of een combinatie van beide het beste bij u past, bepalen we op basis van uw business requirements en business context. Ongeacht de oplossing, zullen wij altijd zorgdragen voor replicatie, zodat er altijd een actuele kopie van uw data aanwezig is op een andere locatie. Hiermee voorkomen we dat een storing aan een storage device ervoor zorgt dat uw data niet langer beschikbaar is. Laten we samen met onze datamanagement specialisten eens uw dataopslag onder de loep nemen en kijken waar u kunt besparen.

Relevante cases
ODC-Noord
ODC-Noord
“Wij hebben een OpenStack omgeving en de integratie tussen een back-up oplossing en OpenStack is complex. Het vraagt niet alleen om specifieke kenmerken van het back-up product, maar ook om specifieke kennis.”
Infomedics
Infomedics
“Na de fusie van Infomedics en Famed, wilden we onze ICT-omgevingen integreren en consolideren in één nieuwe ICT-omgeving. Redundant, high-performance en hoge beschikbaarheid.”
Koninklijke Vezet
Koninklijke Vezet
“We hebben een lange en uitstekende relatie met SJ-Solutions en vertrouwden hun team van experts om met de juiste storage oplossing te komen, toen het contract van onze vorige oplossing op zijn einde liep.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Jelte Jukkema, J.Jukkema@sj-solutions.nl.
blank
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Jelte Jukkema, J.Jukkema@sj-solutions.nl.
blank

Back To Top