Ga naar hoofdinhoud

Hogere productiviteit met nieuw storageplatform

Highlights van de samenwerking:

KLM Equipment Services is een onafhankelijke dochtermaatschappij van KLM Royal Dutch Airlines. Met Schiphol als thuisbasis, heeft het bedrijf sinds 1952 een indrukwekkende expertise en ervaring opgebouwd in alle aspecten van Ground Support Equipment (GSE). Denk hierbij aan alle voertuigen en apparatuur die benodigd zijn voor de behandeling van vliegtuigen. KLM Equipment Services werkt zowel voor grote als kleine spelers in de luchtvaartindustrie en heeft werkplaatsen (landside) op Schiphol Centrum en een specialistische werkplaats (airside) op Schiphol Refueling Maintenance.

Klantperspectief – Siwart van der Veen, Manager ICT, KLM Equipment Services.

Impact op productiviteit

“Onze storage omgeving was na 5 jaar niet meer bestand tegen het werk en we ontvingen veel klachten van collega’s over langzame reactietijden. We hadden een tekort aan storage capaciteit en het feit dat het 12 uur duurde om een back-up van het systeem te maken, had een aanzienlijke invloed op de toepassingssnelheden gedurende dat proces. We moesten een moderne en flexibele storage oplossing vinden.”

Bedrijfskritische EAM-applicatie

“Binnen KLM Equipment Services hadden we ook de nieuwste versie van Infor uitgerold. Een bedrijfskritische EAM-applicatie, waarmee we onder andere de beschikbaarheid van grondondersteundende apparatuur regelen. Dit vereiste echter veel meer capaciteit, waardoor de behoefte aan storage nog groter werd. We hadden dus een nieuwe storage-oplossing nodig, die de ultieme betrouwbaarheid zou kunnen bieden, omdat we downtime simpelweg niet kunnen veroorloven. SJ-Solutions kent onze omgeving en kan altijd binnen de gestelde deadline en budgetten leveren, dus daarom hebben we hun gevraagd om advies en een goed ontwerp.”

Fujitsu storageplatform

De schaalbare en uniforme Fujitsu ETERNUS DX100 storage levert enterprise-class functionaliteit met een uitstekende prijs-prestatie verhouding. Het is de perfecte oplossing bij het consolideren van data voor server virtualisatie, e-mail, databases en zakelijke applicaties, evenals gecentraliseerde bestandsdiensten. Fujitsu heeft een ETERNUS-expert naar de luchthaven van Schiphol gestuurd, om de nieuwe oplossing te configureren en de functionaliteiten aan het team van KLM Equipment Services uit te leggen.

“We hebben gedurende twee weken het nieuwe storageplatform parallel gedraaid met het oude systeem, terwijl de engineers van SJ-Solutions ons hebben bijgestaan bij het migreren van 35 virtuele machines en alle bijbehorende data. Het was een naadloze overgang tussen het oude en het nieuwe storageplatform.” – Siwart van der Veen, Manager ICT, KLM Equipment Services.

Verdubbeling snelheid

De Fujitsu Storage ETERNUS DX100 draait nu alle kernfuncties van KLM Equipment Services, waaronder EAM, planningssystemen, ERP, financiële software en office tools voor de 150 gebruikers. Er is een tweede node, die de primaire productie volledig kopieert. Dit betekent dat de disaster recovery snel in werking kan treden als er problemen zijn.

Belangrijker nog is de enorme performance winst. Gebruikers werken letterlijk twee keer zo snel. Siwart van der Veen hierover: “Er is een enorme prestatieverbetering geweest – tot ergens in de regio van 180.000 IOPS, wat betekent dat onze kritieke EAM-applicatie aanzienlijk sneller draait, zodat onze gebruikers productiever zijn. Het feit dat de database nu op solid-state drives (SSD) wordt gehost, heeft ook een grote positieve impact op latency en wachttijden. Over het algemeen zijn de prestatiesnelheden sinds de installatie naar schatting verdubbeld.”

Weinig onderhoud en besparing energie

De Fujitsu Storage ETERNUS DX100 is eenvoudig te beheren en te onderhouden, waardoor de druk op het IT-team van KLM Equipment Services wordt verminderd. Daarnaast is het zeer betrouwbaar: sinds de installatie zijn er geen gemelde problemen geweest. Het enige ‘incident’ dat zich voordeed, was een proactief on-site bezoek van Fujitsu om een mogelijk probleem op te lossen dat nog niet bij KLM Equipment Services was geconstateerd.

KLM Equipment Services heeft nu een robuuste, kosteneffectieve en high-performance storage oplossing met de mogelijkheid om mee te schalen als de organisatie groeit en nieuwe toepassingen en diensten introduceert. Het storageplatform verbruikt ook tot 40% minder energie dan het vorige systeem, wat minder warmte genereert, energiekosten verlaagt en het effect op het milieu vermindert.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top