Ga naar hoofdinhoud

Groeien naar marktleider met één ICT-omgeving

Highlights van de samenwerking:

Infomedics is een toonaangevende marktleider voor de facturering en het debiteurenbeheer van de eerstelijns zorg. Ooit begonnen in 1988 als een declaratiekantoor in Zeist. Inmiddels een IT-gedreven organisatie met ruim 8.500 aangesloten zorgaanbieders en meer dan 280 medewerkers. Sinds haar oprichting heeft Infomedics altijd maar één doel voor ogen gehad: het realiseren van zorgeloze zorg. Deze focus heeft geresulteerd in een hoge kwaliteit van dienstverlening en een hoge klanttevredenheid onder zowel zorgaanbieders als consumenten.

Klantperspectief Luco Buhrs – IT-directeur

Fusie en integratie met Famed

“Na de fusie van Infomedics en Famed, wilden we onze ICT-omgevingen integreren en consolideren in één nieuwe ICT-omgeving. Redundant, high-performance en hoge beschikbaarheid. Wij hadden al hele goede ervaring met zowel SJ-Solutions als Fujitsu, dus ook in dit geval, waren we ervan overtuigd dat we deze uitdaging het beste konden aangaan met SJ-Solutions en het server- en storageportfolio van Fujitsu. Deze verwachting hebben ze waargemaakt. In de afgesproken termijn, hebben ze het gehele platform geleverd zoals afgesproken inclusief managed services, heldere SLA en 24×7 support”

Klaar voor de toekomst

“Gezien onze goede ervaringen met SJ-Solutions en de door hun gepresenteerde oplossing op basis van Fujitsu-servers en opslag, hadden we er alle vertrouwen in dat SJ-Solutions en Fujitsu ook voor de komende jaren de juiste partners voor Infomedics zouden zijn. Het migratieproject is in 2019 succesvol uitgevoerd. Onze nieuwe geconsolideerde ICT-omgeving laat de door ons gewenste prestaties zien én heeft ook de schaalbaarheid om te groeien naarmate onze Infomedics-organisatie haar activiteiten uitbreidt!”

Besparing van 40% in stroomverbruik

De nieuwe ICT-infrastructuur van Infomedics bestaat uit servers en storage van Fujitsu en een high-capacity glasvezelnetwerk tussen het hoofdkantoor en de datacenters in Amsterdam en Almere. De DataCore-opslag en de VMware-virtualisatielaag zorgen ervoor dat de capaciteitsvraag volledig actief-actief wordt gespiegeld en op een evenwichtige manier wordt verspreid. De oplossing is schaalbaar, flexibel en past bij de groei en ambitie van Infomedics. Doordat de Fujitsu servers en storage zeer energiezuinig zijn, bespaart Infomedics meer dan 40% op het stroomverbruik in beide datacenters vergeleken met de oude on-premise situatie. In totaal bespaart Infomedics ongeveer 20% op de Total Cost of Ownership van de geconsolideerde ICT-omgeving over een contractperiode van 5 jaar.

Gedeelde cultuurwaarde ‘first time right’

Naast alle specificaties, besparingen en efficiency is het overleg en de samenwerking in deze migraties essentieel om gezamenlijk succesvol te kunnen zijn. Hierbij delen we een belangrijke cultuurwaarde. Zowel Infomedics als SJ-Solutions hanteren het first time right principe. Alles moet in één keer goed. Dit geldt niet alleen voor de facturatie van zorgaanbieders maar ook voor de ICT-omgeving die dit mogelijk maakt en de ondersteuning. Zowel de migratie als onze samenwerking was en is first time right!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top