Ga naar hoofdinhoud

Snel weer online met Disaster Recovery

Met een Disaster Recovery (plan) kunt u voorsorteren op onvoorziene omstandigheden die een grote impact kunnen hebben op uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een hack, ransomware of fysieke schade aan uw infrastructuur. In deze gevallen moet u terug kunnen vallen op een volledig herstel van uw data, netwerk en servers om downtime, reputatieschade en omzetverlies te voorkomen.

Een Disaster Recovery Plan

Om alle verantwoordelijkheden, criteria en processen helder te hebben maken we een Disaster Recovery Plan. Hierin leggen we vast hoe snel uw kritische toepassingen en data weer actief moeten zijn (Recovery Time Objective) en hoeveel data er maximaal verloren mag gaan (Recovery Point Objectives). Alles is erop gericht om zo snel mogelijk weer te kunnen beschikken over alle functionaliteit en data.

Disaster Recovery-oplossing op maat

Afhankelijk van de besproken criteria en verwachtingen, richten wij een Disaster Recovery-oplossing op maat in. Er is niet één oplossing die voor iedereen past. Wij selecteren de juiste ‘bouwblokken’ om alle functionaliteiten en data conform uw wensen en criteria te kunnen herstellen. Met onze Disaster Recovery as a Service (DRaaS) en VCD kunt u bijvoorbeeld een volledig herstel van uw data en servers in onze cloud realiseren, helemaal los van uw eigen netwerk.

Testen van Disaster Recovery

Naast een Disaster Recovery plan en een Disaster Recovery-oplossing, is het essentieel om regelmatig te testen of de getroffen maatregelen daadwerkelijk werken. Zo kunnen we zorgen én borgen, dat als het er een keer écht op aankomt, dat al uw bedrijfsprocessen binnen de afgesproken tijden weer actief zijn. Door regelmatig de Disaster Recovery voorzieningen te testen, weet u zeker dat bedrijfskritische data bij calamiteiten met grote impact kan worden teruggezet.

Starten met Disaster Recovery as a Service

Indien u nog niet precies weet hoe uw volledige Disaster Recovery plan eruit komt te zien maar wel graag een start wilt maken met het veiligstellen van in ieder geval de belangrijkste data en applicaties, dan kunt met onze Disaster Recovery as a Service snel een aantal voorzieningen treffen. Van hieruit kunnen we verder werken aan een volledig Disaster Recovery plan inclusief alle voorzieningen.

Relevante cases
ODC-Noord
ODC-Noord
“Wij hebben een OpenStack omgeving en de integratie tussen een back-up oplossing en OpenStack is complex. Het vraagt niet alleen om specifieke kenmerken van het back-up product, maar ook om specifieke kennis.”
KLM Equipment Services
KLM Equipment Services
“We hebben gedurende twee weken het nieuwe storageplatform parallel gedraaid met het oude systeem, terwijl de engineers van SJ-Solutions ons hebben bijgestaan bij het migreren van alle virtuele machines en data.”
Koninklijke Vezet
Koninklijke Vezet
“We hebben een lange en uitstekende relatie met SJ-Solutions en vertrouwden hun team van experts om met de juiste storage oplossing te komen, toen het contract van onze vorige oplossing op zijn einde liep.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, s.bakker@sj-solutions.nl.
blank
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, s.bakker@sj-solutions.nl.
blank

Back To Top