Ga naar hoofdinhoud

Vroegtijdig signaleren van risico’s

Cyberincidenten zijn aan de orde van de dag. Of het nu gaat om een datalek of een ransomware-aanval, het is geen uitzondering meer en de berichten die we lezen, zijn nog maar het topje van de ijsberg. Door het treffen van de juiste preventieve data security maatregelen, kunt u de kans op een veiligheidsincident, in ieder geval zo klein mogelijk maken.
Onze oplossingen:

Continu proces van optimalisatie

Vooropgesteld en belangrijk voor de beeldvorming; er is niet één knop of oplossing die alle veiligheidsrisico’s blijvend kan uitsluiten. Cyberaanvallen en ransomware ontwikkelen zich ook, waardoor data security een continu proces is geworden van optimalisaties en preventieve maatregelen om de kans te verkleinen dat een incident zich voordoet.

Kwetsbaarheden in het netwerk

Om iets te kunnen beveiligen moet u als eerste zicht hebben op de risico’s. Eén van onze data security services die u hiervoor kunt inzetten is vulnerability management. Een systeem én proces waarin wij bestaande kwetsbaarheden in applicaties en systemen in uw netwerk detecteren, beoordelen en proactief mitigeren. Op deze manier worden potentiële kwetsbaarheden snel verholpen.

Data security op werkplek

Niet alleen het netwerk maar ook de werkplekken zijn een kwetsbare en belangrijke aanvalsvector. Te meer omdat malware steeds geraffineerder wordt. Naast antivirus is het dus ook belangrijk om naar ‘het gedrag’ te kijken van werkplekken. Met Endpoint protection worden alle endpoints zoals laptop, smartphones en tablets continu in de gaten gehouden en geïsoleerd bij verdacht gedrag. Better safe than sorry!

Ransomware recovery

Mocht er onverhoopt toch een gijzeling van data ontstaan, doordat cybercriminelen toegang hebben gekregen, dan is het zaak om een back-up terug te kunnen zetten die niet is geïnfecteerd. Met onze datamanagement solutions kunnen we zowel uw data als uw infrastructuur geïsoleerd weer opbouwen, analyseren en herstellen. U kunt niet alles voorkomen maar wel maatregelen nemen om snel te kunnen herstellen.

Cultuur en bewustwording

Naast alle tooling en voorzieningen, komt het bij data security ook aan op het bewustzijn en de juiste cultuur. Een slot op de deur werkt alleen wanneer iemand daadwerkelijk de deur op slot doet. Iedereen moet zich bewust zijn van de risico’s en ongeacht rol, verantwoordelijkheid of ervaring elkaar aanspreken om eventuele risico’s te benoemen en te voorkomen. De cultuur en bewustwording is minstens zo belangrijk als alle middelen.

Relevante cases
Koninklijke Vezet
Koninklijke Vezet
“We hebben een lange en uitstekende relatie met SJ-Solutions en vertrouwden hun team van experts om met de juiste storage oplossing te komen, toen het contract van onze vorige oplossing op zijn einde liep.”
Infomedics
Infomedics
“Na de fusie van Infomedics en Famed, wilden we onze ICT-omgevingen integreren en consolideren in één nieuwe ICT-omgeving. Redundant, high-performance en hoge beschikbaarheid.”
ODC-Noord
ODC-Noord
“Wij hebben een OpenStack omgeving en de integratie tussen een back-up oplossing en OpenStack is complex. Het vraagt niet alleen om specifieke kenmerken van het back-up product, maar ook om specifieke kennis.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, s.bakker@sj-solutions.nl.
blank
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, s.bakker@sj-solutions.nl.
blank

Back To Top