Ga naar hoofdinhoud

Storageplatform voor de kritieke zorg

Highlights van de samenwerking:

Ziekenhuis Gelderse Vallei, gevestigd in Ede, heeft 34 medische disciplines onder toezicht van 156 medisch specialisten. Het biedt ook een groot aantal paramedische disciplines, waaronder fysiotherapie en diëtetiek. Bij Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn voeding, bewegen en slaap de bouwstenen van de zorg. Deze bouwstenen zijn verweven in het dagelijks werk. Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan en de resultaten zijn een belangrijk onderdeel van de zorg. Het ziekenhuis heeft meer dan 500 bedden en ontvangt jaarlijks meer dan 21.000 klinische patiënten en 147.000 poliklinische patiënten.

Klantperspectief Vincent te Koppele, Hoofd ICT, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Toekomstvast storageplatform

“Het onderhoudscontract van het oude storage systeem was verstreken en deze was simpelweg niet meer geschikt. We moesten op zoek naar een vervanger die in staat was om mee te schalen in de toekomst. We waren ook ongelukkig met de totale eigendomskosten, licenties en onderhoudskosten van onze storage provider en we keken er naar uit om alternatieve oplossingen te verkennen.”

RFP naar 5 specialisten

“Vervolgens hebben we een onafhankelijke expert gevraagd om een RFP te schrijven met daarin strenge eisen met betrekking tot I/O-prestaties en het aantal schijven. Aansluitend werden 5 gespecialiseerde resellers gevraagd om een voorstel te maken voor een mogelijke storage-oplossing. SJ-Solutions en Fujitsu kwamen met een ontwerp dat liet zien hoe de vereiste prestaties gemakkelijk konden worden bereikt met aanzienlijk minder schijven en minder hardware.”

SJ-Solutions als beste uit de test

“Ik kon niet geloven dat hetgeen wat SJ-Solutions en Fujitsu voorstelde mogelijk was, maar we hadden de tests uitgevoerd en waren onder de indruk over de prestaties. Het was duidelijk de beste oplossing voor de beste prijs en ze hadden de testresultaten om het te bewijzen. We hebben dus gekozen voor een dual Fujitsu Storage ETERNUS DX200 S3 platform. De oplossing wordt gebruikt om de virtuele server omgeving in de belangrijkste IT-afdeling van het ziekenhuis te ondersteunen.”

Snelle levering en ingebruikname

Na het bestellen van de order kwam de hardware binnen twee weken binnen vanuit de Europese Fujitsu fabriek. Met de hulp van SJ-Solutions kon de hardware daarna al binnen enkele dagen in gebruik worden genomen. Dit proces werd versneld door het feit dat het ziekenhuis gebruik maakt van DataCore, specialist en marktleider in storage virtualisatie en management. Dit zorgde ervoor dat de storage ‘live’ vervangen kon worden, zonder dat dit de virtuele servers heeft beïnvloed of verstoort. Fujitsu heeft ook een jarenlange samenwerking met DataCore, waardoor de implementatie voorspoedig en snel verliep.

“De installatie verliep vlekkeloos dankzij Fujitsu, SJ-Solutions en DataCore. We konden alle virtuele systemen snel migreren zonder verstoring van onze dienstverlening, wat extra belangrijk is voor een ziekenhuis waarbij we geen downtime kunnen permitteren in verband met risico’s voor de gezondheid van onze patiënten” Vincent te Koppele, Hoofd ICT, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft nu een storageplatform met de capaciteit voor een aanzienlijke uitbreiding én optimale betrouwbaarheid. Op het gebied van prestaties overtreft de nieuwe storage-oplossing de in de RFP gestelde eisen. Vincent te Koppele hierover: “Vanuit een IT-perspectief maakt het mijn leven gemakkelijker, ik hoef me geen zorgen te maken – het gaat simpelweg verder met de werkzaamheden op de achtergrond. En er is genoeg ruimte voor uitbreiding om aan de groeiende vraag te blijven voldoen.”
Tot slot geeft Te Koppele aan blij te zijn met de prijs-kwaliteitverhouding: “Het is de beste prijs-kwaliteitsverhouding die ik heb gezien, en we zullen zeker overwegen om het gebruik ervan uit te breiden naar andere delen van de campus. Wat echt indruk op mij heeft gemaakt is hoe goed ontworpen en doordacht deze oplossing is.”

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top