Ga naar hoofdinhoud

Herstellen van een ransomware-aanval

Het moet een nachtmerrie zijn om via een obscuur e-mailadres te horen te krijgen, dat uw data is gegijzeld, versleuteld en met behulp van een vermogen aan bitcoins kan worden vrijgegeven. Het is helaas de werkelijkheid en een back-up is geen garantie dat alles kan worden teruggezet. Vaak zijn hackers al binnen, dus wat kunt u nou precies doen om dit te voorkomen of in het slechtste geval te herstellen van een ransomware aanval?

Isoleren en analyseren van back-ups

Wij zijn gespecialiseerd in het bewaren, beheren en beveiligen van data en hebben alle voorzieningen om uw back-ups weer op te bouwen en te analyseren in een veilige en geïsoleerde omgeving. Er is geen ander netwerkverkeer mogelijk dan tussen de herstelde servers. De omgeving is dan beschikbaar, maar niet bruikbaar. Een perfect uitgangspunt voor cybersecurityonderzoek en analyse.

Scannen en herstellen van lek

Na het isoleren en opbouwen is het zaak om alles te scannen op malware en kwetsbaarheden. Met behulp van onze endpoint protection en vulnerability management worden alle systemen nagelopen en bijgewerkt. Indien nodig kan op de herstelde infrastructuur een forensische analyse uitgevoerd worden door een gespecialiseerd CERT. Zo kan het lek gevonden worden vóórdat de infrastructuur hersteld wordt.

Opnieuw in productie nemen

Doordat wij zowel de data als de (tijdelijke) infrastructuur kunnen opbouwen, kunt u bij het herstel van ransomware uit verschillende oplossingen en functionaliteiten kiezen. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met het herstellen van back-ups en bieden verschillende datamanagement- en clouddiensten om uw infrastructuur weer in productie te nemen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het zijn niet de woorden waar u na een ransomware aanval op zit te wachten. Toch is het de kern van hoe kwetsbaarheden ontstaan en misbruikt kunnen worden. In een netwerk en op werkplekken ontstaan nou eenmaal kwetsbaarheden, die u proactief moet monitoren om te kunnen mitigeren. Onze specialisten kunnen u helpen met de juiste tooling, voorzieningen én cultuur om risico’s te voorkomen, kwetsbaarheden te detecteren en te kunnen herstellen wanneer het toch mis is gegaan.

Relevante cases
Scandia Gear
Scandia Gear
“Doordat de (IT) ontwikkelingen steeds sneller gaan, zochten wij een strategische kennispartner, die ons team kon aanvullen om de eerste stappen te zetten in de digitale transitie richting de cloud.”
Koninklijke Vezet
Koninklijke Vezet
“We hebben een lange en uitstekende relatie met SJ-Solutions en vertrouwden hun team van experts om met de juiste storage oplossing te komen, toen het contract van onze vorige oplossing op zijn einde liep.”
Infomedics
Infomedics
“Na de fusie van Infomedics en Famed, wilden we onze ICT-omgevingen integreren en consolideren in één nieuwe ICT-omgeving. Redundant, high-performance en hoge beschikbaarheid.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, s.bakker@sj-solutions.nl.
blank
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, s.bakker@sj-solutions.nl.
blank

Back To Top