Ga naar hoofdinhoud

Meer aandacht voor uw firewall

Iedere organisatie heeft een firewall. Het is samen met antivirus een maatregel die vrijwel iedereen heeft ingericht. Waar het firewall beheer vroeger ‘set and forget’ was, is het vandaag de dag een stuk complexer en dynamischer.

Nieuwe functionaliteiten in firewalls

Met diverse cloud dienstverlening, thuiswerkers en remote beheer hebben we – bewust en met goede reden – allemaal in- en uitgangen in het netwerk gecreëerd. Niet al het bezoek komt meer via ‘de voordeur’. Om die routes beter te kunnen beschermen zijn functionaliteiten zoals VPN, intrusion prevention en anti-bot toegevoegd aan de firewalls. Daarmee is het een betere, maar ook een complexere cybersecuritymaatregel geworden, die (meer) aandacht verdiend.

Hulp bij het firewall beheer

Wij kunnen het firewallbeheer voor u uit handen nemen. Zo zorgen wij ervoor dat uw firewall bewaakt wordt, dat er back-ups van de configuratie gemaakt worden en dat wijzigingen gestructureerd en planmatig worden doorgevoerd. Daarnaast borgen wij dat de inrichting van uw firewall conform best practices is én blijft. Onze specialisten hebben de kennis en kunde en functioneren in het verlengde van uw IT-organisatie op basis van heldere afspraken en voorwaarden.

Verkleinen van risico’s en impact

Een firewall voegt een beschermingslaag toe tussen netwerksegmenten. In veel gevallen is dit de beschermingslaag tussen het internet, het DMZ en het LAN. Op basis van netwerksegmentatie kunnen ook andere beschermingslagen worden geconfigureerd, die een positieve impact hebben op de cyberrisico’s. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de impact van een cyberincident drastisch te verkleinen.

Best in class firewalls

Bij onze managed firewall dienstverlening, werken wij met A-merk apparatuur van Fortinet. Niet alleen vanwege de resultaten uit diverse tests (Gartner Magic Quadrants en de NSS labs scores) maar ook vanwege de integrale visie op netwerkbeveiliging. Zo kunnen we eenvoudig de firewallfunctionaliteit doortrekken in het interne netwerk of juist uitbreiden naar het internet. Hiermee beschermen we uw gehele netwerk op basis van best in class apparatuur, bewezen technologie en best practices.

Relevante cases
ODC-Noord
ODC-Noord
“Wij hebben een OpenStack omgeving en de integratie tussen een back-up oplossing en OpenStack is complex. Het vraagt niet alleen om specifieke kenmerken van het back-up product, maar ook om specifieke kennis.”
Koninklijke Vezet
Koninklijke Vezet
“We hebben een lange en uitstekende relatie met SJ-Solutions en vertrouwden hun team van experts om met de juiste storage oplossing te komen, toen het contract van onze vorige oplossing op zijn einde liep.”
Scandia Gear
Scandia Gear
“Doordat de (IT) ontwikkelingen steeds sneller gaan, zochten wij een strategische kennispartner, die ons team kon aanvullen om de eerste stappen te zetten in de digitale transitie richting de cloud.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, s.bakker@sj-solutions.nl.
blank
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, s.bakker@sj-solutions.nl.
blank

Back To Top