Ga naar hoofdinhoud

Als downtime geen optie is

Voor iedere organisatie is downtime of een verstoring vervelend maar voor sommige organisaties is het van levensbelang. Letterlijk en figuurlijk. Het vraagt in deze specifieke gevallen om een andere benadering. High Availability stelt niet alleen hoge eisen aan de onderliggende IT-systemen, die altijd beschikbaar moeten zijn, maar ook aan het onderhoud, de veiligheid en de samenwerking. Alles moet gericht zijn op de beschikbaarheid van de dienstverlening en alle achterliggende systemen.

Dubbel gehecht zit beter

Als ‘altijd beschikbaar’ een business requirement is, dan ontwerpen we een High Availability infrastructuur, waarbij alle uitvalscenario’s zijn afgedekt. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar de infrastructuur maar ook naar de (virtuele) omgevingen die daarop komen te draaien. Met behulp van database replicatie, loadbalancing en file replicatie zorgen wij dat alles dubbel is uitgevoerd, zodat bij uitval van één van de componenten, de dienstverlening gewoon beschikbaar blijft.

Dual datacenter en multi-cloud

Wij beschikken over eigen datacenters en verschillende cloudplatformen, waardoor we onze dienstverlening over meerdere clouds en meerdere locaties heen kunnen aanbieden. Zo kunnen we uw on-premise infrastructuur koppelen aan onze clouds, kunnen we data repliceren tussen verschillende locaties en kunnen we uw klantsystemen koppelen met clouds van derden zoals Azure en AWS.

Vinger aan de pols

Met 24/7 monitoring van alle systemen, kunnen we vinger aan de pols houden en snel schakelen en ingrijpen bij mogelijke verstoringen. Denk aan vollopende disks en voldoende systeemresources. Uiteindelijk draait High Availability niet alleen om een ontwerp; het is de samenwerking, governance en werkwijze, die zorgt dat we incidenten kunnen voorkomen.

Relevante cases
Scandia Gear
Scandia Gear
“Doordat de (IT) ontwikkelingen steeds sneller gaan, zochten wij een strategische kennispartner, die ons team kon aanvullen om de eerste stappen te zetten in de digitale transitie richting de cloud.”
Infomedics
Infomedics
“Na de fusie van Infomedics en Famed, wilden we onze ICT-omgevingen integreren en consolideren in één nieuwe ICT-omgeving. Redundant, high-performance en hoge beschikbaarheid.”
ODC-Noord
ODC-Noord
“Wij hebben een OpenStack omgeving en de integratie tussen een back-up oplossing en OpenStack is complex. Het vraagt niet alleen om specifieke kenmerken van het back-up product, maar ook om specifieke kennis.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Ben Velders, b.velders@sj-solutions.nl.
blank
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Ben Velders, b.velders@sj-solutions.nl.
blank

Back To Top