Ga naar hoofdinhoud

Kosten besparen met data archiving

Data archiving is het verplaatsen van weinig gebruikte data naar goedkopere opslag. Het is een belangrijk onderdeel van het datamanagement, want bij data archiving snijdt het mes aan twee kanten: de relatief dure productie storage kan kleiner en het archief kan op goedkopere storage voor raadpleging en compliance. In alle gevallen is uw business context leidend, aangezien iedere organisatie een andere data life cycle en bewaarplicht heeft.

Het voordeel van data archiving

Met data archiving realiseert u niet alleen een kostenbesparing maar kunt u ook structuur aanbrengen in de snelgroeiende hoeveelheid data. Een belangrijk onderdeel van data archiving is het archiveringsplan op basis waarvan de data (automatisch) wordt geïndexeerd, geclassificeerd en gearchiveerd naar de juiste storage devices. Op deze manier brengt u een structuur aan en wordt er meta data gekoppeld aan de bestanden waardoor ze eenvoudig zijn terug te vinden en te raadplegen.

Dedupliceren met data archiving

Een ander voordeel van data archiving is de deduplicatie die u kunt toevoegen in het proces van archiveren. Bij deduplicatie wordt gekeken of bestanden niet ‘dubbel’ voorkomen in uw dataopslag en daarmee onnodig veel ruimte in beslag nemen. Het ontstaan van dubbele bestanden gebeurt bij iedere organisatie en kan met deduplicatie effectief, efficiënt en geheel geautomatiseerd worden opgeruimd.

Data archiving versus back-up

Data archiving is niet te verwarren met een back-up. Het doel van data archiving is om bestanden voor de langere termijn te verplaatsen naar goedkopere storage. Daarmee is niet geborgd dat deze data ook beschikbaar is voor herstel bij calamiteiten. Dit is immers het primaire doel van een back-up. Met een back-up wordt een kopie van alle data opgeslagen op een andere plek en locatie voor herstel en het terugplaatsen van bestanden na calamiteiten.

Data archiving oplossingen en support

Door onze jarenlange ervaring in datamanagement kunnen onze specialisten u helpen met het selecteren van de juiste data archiving oplossing en helpen met het opzetten van een archiveringsplan en alle benodigde tooling. Wij kunnen u alle hardware, software en services bieden in uw datacenter of in onze cloud. Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend en oriënterend gesprek.

Relevante cases
Ziekenhuis Gelderse Vallei
Ziekenhuis Gelderse Vallei
“Ik kon niet geloven dat hetgeen wat SJ-Solutions en Fujitsu voorstelde mogelijk was, maar we hadden de tests uitgevoerd en waren onder de indruk over de prestaties. Het was duidelijk de beste oplossing.”
KLM Equipment Services
KLM Equipment Services
“We hebben gedurende twee weken het nieuwe storageplatform parallel gedraaid met het oude systeem, terwijl de engineers van SJ-Solutions ons hebben bijgestaan bij het migreren van alle virtuele machines en data.”
Scandia Gear
Scandia Gear
“Doordat de (IT) ontwikkelingen steeds sneller gaan, zochten wij een strategische kennispartner, die ons team kon aanvullen om de eerste stappen te zetten in de digitale transitie richting de cloud.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Bart Speller, b.speller@sj-solutions.nl.
blank
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Bart Speller, b.speller@sj-solutions.nl.
blank

Back To Top