Ga naar hoofdinhoud

Gefaseerd over naar de cloud

Iedere organisatie heeft zijn eigen dynamiek, grootte en mogelijkheden. Er is niet één routeboek voor de digitale transitie. Veel sectoren en branches verschillen bovendien qua automatisering, veiligheidseisen en compliance. Dit maakt dat de transitie naar de cloud voor iedere organisatie anders zal zijn en dat een gefaseerde hybride aanpak in sommige gevallen veel efficiënter, effectiever en verstandiger is dan een big bang.

Behouden, vervangen of vernieuwen?

Veel bedrijven komen voor de vraag te staan of ze hardware gaan vervangen, nog een jaartje draaien of helemaal vernieuwen. Of een combinatie. De doelen en ambities van de organisatie, maar ook de stand van de sector en de eisen ten aanzien security, privacy en compliance bepalen uiteindelijk de opties en mogelijkheden. Het is goed om op dit soort momenten even uit te zoomen en vervolgens een paar scenario’s uit te werken, die passen bij de organisatie, acceptabel zijn en betaalbaar.

Focus en tijdswinst

Wij bedenken liever een oplossing die past, dan dat we u proberen in te passen in een oplossing. Wij bedenken, bouwen en beheren altijd oplossingen op maat. Soms volledig managed en soms hybride. Maar altijd op basis van standaard bouwblokken en bewezen technologie. De essentie van een (managed) cloud omgeving is dat u tijd bespaart en dat u kunt focussen op uw core business en ontwikkeling. Dat is de business case voor het (deels) uitbesteden van uw IT.

Kennis opbouw

Een ander voordeel van uw IT deels uitbesteden, is dat u alle kennis niet meer zelf hoeft op te bouwen. In een krappe arbeidsmarkt is het lastig om goed technisch personeel te vinden en met vertrekkende medewerkers, vertrekt ook kennis van het bedrijf. Door samen te werken wordt de kennis centraal opgebouwd en vastgelegd in governance en documentatie. Op die manier bent u niet meer afhankelijk van één of enkele medewerkers en werken we samen aan best practices en de transitie naar de cloud.

Samenwerken is key

Wij geloven in de kracht van samenwerken en kennisdelen. Samen weten we meer en als we onze krachten en kennis bundelen, in alle openheid, dan volgen de juiste bouwblokken vanzelf. Of dit managed, private, public of hybride is, dat zal blijken. Dit zijn uiteindelijk de middelen. De toegevoegde waarde ontstaat vanuit de samenwerking en niet andersom.

Relevante cases
Ziekenhuis Gelderse Vallei
Ziekenhuis Gelderse Vallei
“Ik kon niet geloven dat hetgeen wat SJ-Solutions en Fujitsu voorstelde mogelijk was, maar we hadden de tests uitgevoerd en waren onder de indruk over de prestaties. Het was duidelijk de beste oplossing.”
ODC-Noord
ODC-Noord
“Wij hebben een OpenStack omgeving en de integratie tussen een back-up oplossing en OpenStack is complex. Het vraagt niet alleen om specifieke kenmerken van het back-up product, maar ook om specifieke kennis.”
Infomedics
Infomedics
“Na de fusie van Infomedics en Famed, wilden we onze ICT-omgevingen integreren en consolideren in één nieuwe ICT-omgeving. Redundant, high-performance en hoge beschikbaarheid.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Ben Velders, b.velders@sj-solutions.nl.
blank
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Ben Velders, b.velders@sj-solutions.nl.
blank

Back To Top